Değerli Dostlar

Uzun yıllar süren özlemlerimiz sonrasında, 2008 yılı Mayıs ayında kurulan derneğimiz, sizlerin sahiplenmesiyle bugünlere geldi. Gurbette de olsak, bir araya gelmenin sıkıntılarını aştık. Artık belli aralarla, değişik ortamlarda bir araya gelebiliyoruz. Bu birliktelikler, kuşaklar arasında iletişim kurulmasını sağlıyor ve gün geçtikçe birbirimizi daha yakından tanıyoruz.
Derneğimizin kurulduğu ilk günlerde organize edilen toplantılarda, bazı akraba çocuklarının dahi birbirini tanımadığını gördük. Bir çoğumuz, anne ve babalar olarak yıllarca arkadaşlık yapmamıza rağmen, birbirimizin çocuklarına “kime benziyor” diye bakarak çıkarmaya çalıştık. Derneğimiz aracılığı ile, birbirimizi daha yakından tanımaya başladık. İnanıyoruz ki, birbirimizi yakından tanıdıkça sahiplenme ve her konuda yardımlaşma duygusu da pekişecektir. Genel amaç da budur zaten.
Derneğimizin kuruluşundan bugünlere gelmesine kadar, her aşamada destek ve emek veren dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor; dayanışmalarının sürekliliğini diliyoruz.
Bilindiği gibi, üyelerimizin katılımı ile, 08.01.2012 tarihinde derneğimizin ll. Olağan Genel Kurulu’nu yaptık ve köyümüzü en iyi şekilde temsil etmek için yeni yönetimimizi seçtik. Yönetimi oluşturmada, bir taraftan köyümüzün tüm kesimlerinin temsilini sağlamaya; bir taraftan da, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye çalıştık. Yeni yönetim olarak amacımız, derneğimizi daha ileriye taşımaktır. Bunun için, sizlerin sahiplenmesine ve desteklerinizin devamına ihtiyacımız vardır. “Birlikten güç doğar” sözünün doğruluğuna inanıyor ve bunu yaşama geçirmek istiyoruz. Görevimiz süresince, birlikteliğimizi devam ettirmek ve kuşaklar arası kaynaşmayı bir daha bozulmayacak şekilde sağlamak için, değişik etkinlikler düzenleyecek; sitemiz aracılığı ile bu etkinlikleri sizlerle paylaşacağız. Yapacağımız çalışmalarla, gurbette olup; İstanbul dışında yaşayan köylülerimizle de bağlantı kurarak, etkinliklerimize ve dolayısı ile birlikteliğimize katılmalarını sağlamaya; bir taraftan kuşaklar arasında kaynaşmayı pekiştirirken, bir taraftan da köyümüz ve köyümüzde yaşayanların geçmişlerini araştırarak, köyümüz ve köylülerimizin tarihini belirlemeye çalışacağız.
Bütün bunların dışında, farklı çalışma grupları oluşturduk. Sitemizde bunların detaylarını görebilir; kendinize yakın gördüğünüz grupta çalışmak için ilgili yönetim kurulu üyesi ile bağlantı kurabilirsiniz. Bu dinamizme destek vermenizi istiyoruz. Unutulmamalıdır ki, derneğimizin başarısı çalışkan, heyecanlı gençler ve kendini genç hissedenlerin katkıları ile gerçekleşecektir.
Bu çalışmaların üstesinden gelmek ve gelecek kuşaklara onur duyacağımız bir eser bırakmak için haydi gençler katılın bize.

Sevgi ve saygılarımızla.

Örnekköyder Yönetim Kurulu