Gezinin Ardından

Derneğimizce düzenlenen, “Bayramlaşma ve Hasret Giderme” günü, Kurban Bayramı’nın son günü boğazda tekne gezisi ile gerçekleştirildi.

Yaz aylarında, okulların da tatil olmasıyla birlikte köye gidişlerin yoğun oluşu, İstanbul’da yapılacak etkinliklerin yaz sonuna bırakılmasını gerektiriyor. Yönetim Kurulu olarak gezinin tarihini yaz ortalarında kararlaştırarak, öncelikle bu düşüncelerle, zamanlamayı Kurban Bayramı sonuna bıraktık. Biraraya gelmişken hem bayramlaşır, hem de özlem gideririz diye düşündük.

Bayramın üçüncü günden başlayarak hava koşullarının bozulması geziye katılımı bir parça etkilediyse de, planladığımız gibi 18.10.2013 Cuma günü öğleden sonra Üsküdar İskelesi’nde hazır bekleyen Nebioğlu Gemisi’nde buluşarak, İstanbul Boğazı’nın güzelliklerini izlemek, dostlarımızla bayramlaşmak ve sohbet etmek üzere boğaza doğru hareket ettik.

Katılımcıların kendi arasında bayramlaşması ve devam eden sohbetleri ile ağır ağır yol alırken, Dernek Yönetimi’nce kısa bir bilgilendirme konuşması yapıldı ve gezi etkinliğine katılanların bayramları kutlandı. Bu konuşmanın ardından, denizde erken acıkılır düşüncesi ile Dernek Yönetimi’nce önceden hazırlanan ikramlar, gençlerimizin yardımı ile katılımcılara sunuldu. Bunun yanında evlerde hazırlanıp gelen hamsili ekmek, sarma ve börek gibi yöremize özgü tatlar da eklendi ikramlara.

Bu atıştırma sonrasında, tulum ezgileri eşliğinde oynanan horon ile ortam coşkulu bir hal aldı. Teknenin içinde başlayan horon, tulumcu (Baykan Bayraktutan) ve horon oyuncularının becerisi ile, çalgıyı ve oyunu bozmadan teknenin dışına ve devamında üst katına taşındı.

Çubuklu Koyu’nda duran teknemizde boğaz rüzgarı sanki sıcak esmeye başlamıştı artık. Horonu yöneten ikili olan Zafer Morgül ve Fikret Bayraktutan ile tüm oyuncular horonun ve coşkunun ritmini düşürmeden türkülerimizi de en canlı şekilde seslendirdiler. Koyda kalınan bir saati aşkın sürede, heyecan ve coşku devam etti. Dönüşte kapalı salona inen katılımcılar, burada da tulum eşliğinde türkülerimizi seslendirmeye devam ettiler. Saat 18.00 e doğru teknemiz Üsküdar’a yanaşmıştı. Ancak etkinliğimizin sonlanması, iskele meydanındaki horon gösterisinin ardından gerçekleştirilebildi.

Hava şartlarına rağmen gezimize katılan tüm katılımcılara; Nebioğlu Gemisi’ni derneğimiz hizmetine veren başta Yunus Kaptan olmak üzere tüm gemi sahiplerine; gezi süresince tulum, horon, türkü ve her türlü etkinliklerle geziye coşku katan gençlerimize Dernek Yönetim Kurulu olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor; bir sonraki etkinlikte katılamayan tüm dostlarımızı da aramızda görmek umuduyla hepinize sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Örnek Köyü Derneği Yönetim Kurulu