Yılın Son Buluşmasını Geride Bıraktık

2014 yılının son etkinliği olan “Geleneksel Kahvaltı Etkinliği”mizi, üyelerimizin ve köylülerimizin yoğun katılımı ile Volley Hotel’de gerçekleştirdik. Sabahın erken saatlerinden başlayarak otele akın eden köylülerimiz, kendileri için hazırlanan iki yüz kişilik salonu tamamen doldurdu. Etkinliğe erken saatte gelemeyenler yer bulma sorunu yaşasa da, salondaki geniş masalara sandalye ilave edilmesiyle sorun kısa sürede aşıldı.
Aramızda olabilmek için köyden gelen Muhtar Özen Kantoğlu ve İsmail Kantoğlu’nun yanısıra; Yalova, Tekirdağ (Marmara Ereğlisi) ve Silivri’den katılan dostlarımızla daha da mutlu olduk. Tüm etkinliklerimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan, Melyatderesi Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin bugünkü birlikteliğe de renk katmaları ayrı bir mutluluk oldu bizim için.

Köyümüzün saygıdeğer yaşlılarının etkinliğe bilhassa gelerek (bazılarının getirilerek) salondaki yerlerini almaları, gençlerle tanışıp kaynaşmaları görülmeye değerdi. Bu birlik ve kaynaşmaya ilk kez katılanlar heyecanlarını gizleyemezken; tüm katılanlar mutlu, yüksek ve coşkulu katılımı sağlayabildiğimiz için bizler de gururluyduk.
Kahvaltının sonuna doğru gitar ve tulum ezgileri ile şenlenen salonda, derneğe katkı sağlama amaçlı bir de çekiliş yapıldı. Numaralandırılmış minik çikolataların katılımcıların alımına sunulmasının ardından, üç minik yavrumuza yaptırılan çekilişle üç şanslı katılımcımıza birer altın verildi. Çekilişin ardından, tulum ezgileri eşliğinde horon oynamaya ve eğlenceye devam edilerek; etkinliğin sonunda, derneğimiz tarafından hazırlanan ve köy fotoğraflarından oluşan 2015 yılı takvimimiz katılımcılara sunularak, program sonlandırıldı.

Etkinliğimize katılarak bugünkü güzel tabloyu oluşturan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor; gelecek etkinliklerde daha da çoğalarak, yeni güzelliklere hep beraber imza atacağımıza inanıyoruz. Bugünkü birlikteliğe değişik nedenlerle katılamayan dostlarımızı, yeni birlikteliklerimize bekliyor; sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.